JADRIJA 2010 - live report

E-mail

JadrijaDan prvi -  Ove godine prognoza za regatu na Jadriji je vrlo prevrtljiva tako da se može očekivati vjetar od 10 - 30 čv, od južnih pa do sjevernih smjerova što će dati poseban čar regati i natjecanju u najrazličitijim uvjetima. Prvi dan je krenuo sa prijavama natjecatelja od kojih su se neki već prijavili tijekom ovog tjedna. Na prijavama se pojavilo nešto manje natjecatelja nego na regati u Srimi što se može pripisati slabijoj prognozi za četvrtak i petak ali prema najavama većina slalomaša sprema svoj dolazak za subotu ujutro jer nas očekuje buran vikend. Formulaši su danas bili u niskom startu na što ih je tjerao oštar koji je puhao jačinom od 7-10 čv.  Nakon cjelodnevnog iščekivanja dan je završio akcijom ali onom na wakeboardu jer se vjetar nije ohrabrio dovoljno da bi startala formula.

Sutra se očekuje jačanje juga tako da će se vjerojatno voziti formula ali kako je Jadrija poznata po neočekivanom oštru, nije nemoguće da vidimo i slalomaše u akciji kao na slici sa jedne od prethodnih regata na Jadriji.

Za sve one koji se još nisu prijavili a koji planiraju svoj dolazak samo za vikend i sigurniju prognozu moguće su i naknadne prijave uz plaćanje dvostrukog iznosa startnine. Cijela lista prijavljenih natjecatelja biti će uskoro dostupna ovdje kao i prognoza za dane regate.

Dan drugi -  Nakon noćašnje kiše jutro je osvanulo sunčano i sa slabim jugom koje je ubrzo okrenulo na slabi oštar. Sukladno prognozi danas se očekuje jačanje juga ili oštra prema popodnevu tako da će vjerojatno formulaši u akciju. Prognoza za subotu je i dalje odlična kada se očekuje više slalomske akcije.

Nakon cijelog dana čekanja vjetar je ipak ostao na granici od 7 čvorova što nije bilo dovoljno za start regate u formuli windsurfing. Na kraju dana natjecatelji su počeli spremati svoja velika jedra i pripremati manja jer je za sutra najavljeno 35 - 60 čv. vjetra a regatni odbor je predvidio prvi mogući start za 9 sati dok je skeeper`s meating zakazan za 8,30.

Pratite sa nama i sutrašnju akciju na Jadriji a vjerujem da će uz ovakvu prognozu biti i dosta slika u galeriji.

Dan treći -  Napokon vjetar! Iako je jučer gosp. Sijerković najavljivao i do 60 čv. obistinilo se 20 čv. juga i oštra ali srećom bez kiše što je bilo dovoljno da se odvoze dva plova u disciplini formuli windsurfing i 3 plova u disciplini slalom. Natjecatelje je budnim okom kamere motrila i ekipa s HTV-a tako da su oni koji su pratili središnji dnevnik i vremensku prognozu mogli vidjeti kadrove sa regate. Od predstavnika sedme sile bila je tu i ekipa Sportplus portala koji su napravili kratki izvještaj sa regate te intervjuirali jednog od lokalnih uzdanika Antu Berlengija.

Nakon isrpljujućih 5 plovova po izuzetno teško moru natjecatelji su našli utjehu i okrjepu na regatnoj večeri koja je i ove godine bila tradicionalno dobro organizirana u prostorijama kluba organizatora i uz ponudu domaćih specijaliteta.

Privremene rezultate nakon današnjih trka možete pronaći ovdje a za sutra je najavljen prvi mogući start u 10,00 sati jer se očekuje tramontana i mogući maestral.

Dan četvrti -  Nakon jučerašnjeg juga i slaslomskih uvjeta dan je osvanuo oblačan i sa slabom tramontanom koja je tijekom dana pojačala na 10 - 16 čv tako da su u akciji ponovo bili formulaši. Zadnji dan su tako odvožena tri plova koja su zaključila natjecateljski program ove regate tako da je ukupno odvoženo tri polova u disciplini slalom i pet plovova u disciplini formula windsurfing. U slalomu je pobjedu odnio prošlogodišnji državni prvak Enrico Marotti koji je i ove godine u pobjedničkoj formi dok su ga u stopu pratila braća Belamarić, Mladen i Ivan. U disciplini formula windsurfing je najbolji bio naš olimpijac Luka Mratović a u stopu su ga pratili Enrico Marotti i Ante Berlengi. Cjelokupne rezultate možete pronaći ovdje.

Sljedeća regata koja je na programu Kupa Hrvatske i Adria Kupa je na Bolu u terminu od 3.-6.6. u organizaciji KJD Split i Zoo Stationa a prema najavama organizatora očekuje nas odlična natjecateljska postava koju će vjerojatno začiniti i nekoliko vozača iz PWA uključujući našeg poznanika Tine Slabea koji je u odličnoj svjetskoj formi i njegova timskog kolegu i vice prvaka u slalomu Finiana Maynarda koji na PWA eventu u Korei ponovo pokazuje da je uz rame AA-u. Pratite najavu regate na ovim stranicama i nikako ne propustite dolazak jer pored natjecateljskog dijela organizator garantira i odličan zabavan program.

 

Komentari 

 
#3 Sekulić, Marko 2010-05-18 08:44
Pohvale organizatorima i regatnom odboru za odlicnu organizaciju i na kopnu i na moru!!!

Stvarno jedna od boljih regata!

P.S. startna linija za slalom je bila perfektno postavljena!
 
 
#2 Ivančević, Nikola 2010-05-18 06:39
Enrico čestitam ti na zasluženoj pobjedi u svoje ime, a vjerujem i mog "društva " iz kjd Split.
Svaka čast dečlo, nastavi tako jedrit i ponašat se i na kopnu i bit ćeš pravi prvak još dugo vrimena. Sretno!
 
 
#1 Marotti, Enrico 2010-05-17 22:19
Regatu su obiljezili brutalni valovi sa svih strana, cop na copu... u pocetku sam mislio da sam zaboravio vozit al poslje sam vidio da se svi zale... sve u svemu bilo je strava...
jadrija je super spot od kad surfam nikad nije bilo regate da nije puhalo....
 

Nemate prava komentirati kao neregistrirani korisnik. Molimo, registrirajte se te slobodno komentirajte vijest.
Hvala.

Re:_POST_REPrivremeni rezultati kupa HR
Čipo 7.9.2011 23:50
...evo ažuriranog poretka nakon Voloskog. Hvala Marko! http://www.hukjd.hr/images/fbfiles/files/KupHR2011_poredak_3.zip
Privremeni rezultati kupa HR
Čipo 21.8.2011 22:20
Bok svima ! Zaslugom Marka Makeka (Hvala Marko!) u privitku dostavljam privremene rezultate Kupa HR pa prije nego iste objavimo kao službene i potvrdi ih tajnik UKJD Bojan pozivam sve da daju s...
_POST_REPrivremeni rezultati kupa HR
Čipo 29.8.2011 22:43
Pozdrav svima evo i novog ažuriranog poretka kojeg je poslao MArko nakon Podstrane. http://www.hukjd.hr/images/fbfiles/files/KupHR2011_poredak_2.zip
_POST_RERe:Kalendar regata HR kup 2011
ssrecko 5.4.2011 18:34
Slažem se s Borkom u svezi GT31 (ili BGT31) @Chipo, odlično u svezi daske ZAKON SVE 5 :P
Re:Privremeni rezultati kupa HR
Marko CRO169 22.8.2011 19:04
Dakle kako i piše ispod tablice, a sukladno pravilima koje smo usvojili, u poretku su samo natjecatelji koji su na dan kada sam slagao poredak bili identificirani kao verificirani natjecatelji pri...
Re:Kalendar regata HR kup 2011
Čipo 3.11.2010 13:07
Sukladno tome je na skupštini HUKJD i izmijenjen prijedlog pravilnika tako da će se na tim regatama moći za slalom registrirati kao i ranije 2 daske i 4 jedra a za speed još jedna dodatna daska sa...
Više...

Chat

Smileys Chat povijest Chat

Zadnja poruka prije 17 mjeseca

Makek, Marko: objavljen je NOR za Neretva OPEn 2017
Makek, Marko: Objavljen je NOR za PH u slalomu u Vignju 2017.
Makek, Marko: Objavljen je NOR za ČIRINGITO KUP 2017
Makek, Marko: objavljen NOR za Kup Podstrane 2017
Makek, Marko: objavljen NOR za King of the South 2016
Makek, Marko: Regata MURTER OPEN 2016 je otkazana.
Makek, Marko: objavljen je NOR za Murter
Makek, Marko: potvrđeno održavanje regate u Voloskom za 24. i 25.2016.
Makek, Marko: Regata VOLOSKO OPEN 2016 odgođena za rezervni termin!
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Voloesko OPEN 2016
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Neretvu!
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Podstranu!
Čipčić-Bragadin, Hrvoje: Zadnji dan regate zapuhala je bura i u teškim uvjetima nepredvidljivog nervoznog vjetra od 15-30 čv odvoženo je ukupno 6 slaloma a ključan je bio izbor opreme. Rezultati 1. Ante Berlengi, 2. Luka Mratovic , 3. Marko Sekulić....potpuni rezultati slijede. Pohvale organizatoru na super organiziranoj regati, večerama i druženju. Sljedeća regata u kalendaru je DP u Vignju od 24.-28.5. a nakon toga Svjetsko prvenstvo u Bolu od 6.-11.6.
Čipčić-Bragadin, Hrvoje: Prvi dan regate završio je bez službenih rezultata uz jugozapadnjak 8-15 čv koji je bio dovoljan samo za trening. U nedjelju je sastanak natjecatelja u 8:30 a prvi mogući start u 9:00 sati a prognoza izgleda obećavajuća.
Makek, Marko: Regata u Srimi odgođena za rezervni termin!

Samo registrirani korisnici mogu slati poruke.

Sljedeće regate

Nema nadolazećih regata.

Kalendar natjecanja

Prosinac 2018 Siječanj 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Login

Tko je online

Trenutno nema korisnika