Vijesti

PWA Reggio Calabria, Italija 19.04. - 24.04.

E-mail

PWANova sezona Svjetkog kupa je po─Źela !

Nakon zimskih treninga najbolji surferi svijeta se vra─çaju onome ┼íto najbolje rade - natjecanju. Nakon gotovo 6 mjeseci stanke ove je godine na novoj lokaciji u kalendaru PWA na programu utrka svjetskog kupa u disciplini slalom koja ─çe se odr┼żati od 19.04. do 24.04. u mjestu Reggio di Calabria, gradu na samom jugu Italije.

Fond nagrada iznosi 55.000,- ÔéČ koji ┬áje ove godine me─Ĺu najve─çima po pojedinoj disciplini osigurava puno uzbu─Ĺenja i dobro natjecanje za plasman.

PWA natjecanjeNakon ┼íto je pro┼ílogodi┼ínjom pobjedom u Svjetskom kupu Bjorn Dunkerbeck (Starboard/Severne/Mystic) potvrdio svoj povratak odli─Źnoj pobjedni─Źkoj formi, vjerujemo da ─çe me─Ĺu ostakom dru┼ítva iz vrha PWA biti puno onih gladnih pobjeda a me─Ĺu prvima mo┼żemo spomenuti ranijeg vi┼íestrukog pobjednika Svjetskog kupa Antoine Albeaua (RRD / NeilPryde) koji je ove godine promijenio sponzora dasaka iz JP u RRD i koji ─çe vjerujemo i ove godine Bjoernu puhati za vratom na svakoj utrci.

Cjelokupni kalendar ovogodi┼ínjeg svjetskog kupa mo┼żete pogledati ovdje.

Regatu u Reggio di Calabria mo┼żete pratiti na slu┼żbenim PWA stranicama, kao i na stranicama organizatora.

 

 

HUKJD GPS SPEED KUP 2012

E-mail

HUKJD GPS SPEED KUP

Sve one kojima ─Źvorovi ┼żivot zna─Źe i kojima su izrazi GPS, speed, 2s, @500, avg 5/10 svakodnevnica, obradovati ─çe vijest da je HUKJD je odlu─Źila od ove godine organizirati HUKJD GPS SPEED KUP koji se sastoji od niza natjecanja koji ─çe se odr┼żavati u sklopu regata koje se boduju za Kup Hrvatske.

S obzirom da je poklonika natjecanja u GPS Speedu sve vi┼íe a organizacija pojedinih GPS speed challengea tijekom pro┼ílogodi┼ínje natjecateljske sezone se pokazala pravim pogotkom HUKJD je odlu─Źila objediniti pojedina natjecanja u kup kako bi se na kraju natjecateljske sezone, pored pobjednika u slalomu, FW i FS, dobio i pobjednik u disciplini GPS Speed koje natjecanje je za sada neslu┼żbenog karaktera i slu┼żi isklju─Źivo radi promocije sporta.

Princip natjecanja je ve─ç od ranije poznat tj. na pojedinom natjecanju se mjere ostvarene brzine u kategorijama 2s, avg. 5x10 s. i 500 m te se poredak natjecatelja na pojedinom natjecanju utvr─Ĺuje na temelju zbroja mjesta u poretku odre─Ĺenog natjecatelja u svakoj od tih kategorija. Pobjednik na natjecanju je onaj natjecatelj sa najmanjim zbrojem mjesta u pojedinim kategorijama. U slu─Źaju poravnatih rezultata prednost ima onaj natjecatelj sa boljim rezultatom u kategoriji avg. 5x10 s;

Natjecanje u GPS speedu je otvorenog tipa ┼íto zna─Źi da na njemu imaju pravo sudjelovati svi natjecatelji, neovisno o dr┼żavljanstvu i registraciji kod svojih mati─Źnih saveza pod uvjetom da su za odre─Ĺeno natjecanje platili startninu i ispunili prijavu za natjecanje a natjecatelji mogu upotrebljavati opremu za jedrenje na dasci bez ograni─Źenja.

Jedini uvijet je da se na natjecanju sva mjerenja brzina obavljaju GPS ure─Ĺajima marke Locosys, modela GT-31 ili BGT-31 koje su natjecatelji du┼żni prijaviti prema serijskom broju ili imenu vlasnika prilikom prijave za natjecanje te da su rezultati ostvareni u ┼íirem okviru regatnog polja tj. na lokacijji gdje se odr┼żava i regata u skolopu koje se odr┼żava natjecanje u GPS speedu.

Pravilnik HUKJD GPS SPEED KUP-a mo┼żete preuzeti ovdje a popis regata koje su u┼íle u kalendar kupa za 2012. g. pogledajte ovdje.

 

 

PWA Mui Ne - Vietnam 25.02. - 05.03.

E-mail

PWAPozdrav svim surferima nakon zimske stanke - nova sezona svjetkog kupa je po─Źela !

Nakon zimskih treninga najbolji surferi svijeta se vra─çaju onome ┼íto najbolje rade - natjecanju. Nakon gotovo 4 mjeseca stanke ove je godine na programu prva utrka svjetskog kupa u disciplinama treestyle i slalom koja ─çe se od 25.02. do 05.03. u Vietnamu, spotu Miu Ne. Fond nagrada od ─Źak 85.000,- $ koji ┬áje ove godine me─Ĺu najve─çima osigurava puno uzbu─Ĺenja i dobro natjecanje za podij.

Prvo ─çe po─Źeti natjecanje u freestylu koje je na programu od 25.02. do 01.03. dok je slalom na programu od 02.03. do 05.03.

PWA_MiuNa_2011I ove godine u disciplini slalom naj┼że┼í─ça me─Ĺusobna bitka za podijum se o─Źekuje od pro┼ílogodi┼ínjih najboloje plasiranih natjecatelja: Antoine Albeaua (JP / NeilPryde), Bjorn Dunkerbecka (Starboard / Severne / Mystic) i Cyril Moussilmania (Starboard / North Sails) a nikako se ne treba zaboraviti na na┼íeg starog prijatelja koji ove godine ponovo vozi NP jedra, Finiana Maynarda (RRD/NP) ali i┬áMicaha Buzianisa (JP / NeilPryde) te povratnika u PWA natjecanje, danca┬áPietera Bijla (JP / NeilPryde). Nadamo se da se i na┼í sjeverni susjed Tine Slabe zajedno sa ostatkom RRD teama dobro pripremio za ovogodi┼ínju sezonu te mu ┼żelimo puno uspjeha i jo┼í bolji plasman ove godine.

Cjelokupni kalendar ovogodi┼ínjeg svjetskog kupa mo┼żete pogledati ovdje.

Regatu u Miu Ne mo┼żete pratiti na slu┼żbenim PWA stranicama, kao i na stranicama organizatora.

Na PWA stranici dostupan je i Live ticker koji svakih 15 min. u┼żivo donosi obavijesti sa regate iz Miu Ne.

U nastavku mo┼żete pogledati i video sa detaljima iz utrke u slalomu koja po slabijem vjetru vrlo podsje─ça na na┼íe regate:

 

 

SASTANAK KLASE i CLOSE OUT SEASON PARTY - Zagreb, Saloon, 18.12.2010. g. u 19:00

E-mail

Saloon

Za sve one koji iz ovih ili onih razloga nisu mogli nazo─Źiti poku┼íaju odr┼żavanja sastanka klase jedrenja na dasci u organizaciji HJS-a i tajnika Bojana Berlengija za vrijeme regate na Jadriji, evo prilike da to poprave i svojom nazo─Źno┼í─çu uveli─Źaju zadnji sastanak klase ove godine koji ─çe se odr┼żati u Zagrebu u subotu, 18.12.2010. godine.

Veli─Źanstveni doga─Ĺaj i kona─Źan obra─Źun na kojem ─çe se definitivno utvrditi pravila igre za sljede─çu (i naredne) godine odigrati ─çe se u legendarnoj diskoteci "Saloon" ali ne to─Źno u podne ve─ç u 19:00 sati. Pravo sudjelovanja i odno┼íenja titule najglasnijeg surfera imaju svi verificirani natjecatelji a vrlo su dobrodo┼íle i njihove bolje polovice te svi koji su bar jednom u ┼żivotu stali na dasku koja ┼żivot zna─Źi ili suto barem poku┼íali.

Formalni program sastanka klase biti ─çe okrunjen progla┼íenjem pobjednika HUKJD u HR Kupu i Adria Kupu koje se o─Źekuje oko 22:00 sati.

Nakon proglašenja pobjednika kupova, veseli program se nastavlja do kasno u noć uz lude ritmove , 90-tih, 100-tih....a svi su dobrodošli.

U nastavku prenosimo poziv tajnika klase na sastanak koji je objavljen i na stranici HJS-a kao i radne materijale za sastanak:

- Izvještaj o radu klase;

- Pravilnik UKJD - prijedlog izmjena;

- Sustav natjecanja UKJD - prijedlog izmjena.


Poštovani!

Jo┼í jednom i ovim putem obavje┼ítavam sve zainteresirane da ─çe se skup┼ítina klase jedrenja na dasci odr┼żati u subotu 18.12.2010. u prostorijama diskoteke "Saloon"u Zagrebu s po─Źetkom u 19:00 sati. Na skup┼ítini pravo glasa imaju svi verificirani natjecatelji klase jedrenja na dasci koji su podmirili sve obveze prema HJS-u za teku─çu godinu. Oni koji ne─çe mo─çi osobno prisustvovati skup┼ítini mogu delegirati zastupnika da glasa u njihovo ime putem vlastoru─Źno potpisane punomo─çi koja mora sadr┼żavati izjavu o ovla┼ítenju zastupnika za zastupanjem zastupanoga, te nadnevak i potpis zastupanoga. Nema ograni─Źenja u broju punomo─çi kojima jedan zastupnik mo┼że raspolagati. S obzirom da je rije─Ź o ponovljenoj skup┼ítini nema kvoruma.

Dnevni red skupštine:

 1. Izvještaj o radu klase za sezonu 2010.
 2. Poslovnik klase jedrenja na dasci
 3. Pravilnik natjecanja za Kup Hrvatske
 4. Kalendar regata za sezonu 2011.
 5. Razno

U privitku se nalazi prijedlog izmjena Poslovnika klase, te prijedlog izmjena Pravilnika za natjecanje u Kupu Hrvatske. Tako─Ĺer je prilo┼żena i korigirana tablica kona─Źnih rezultata u Adria Kupu slalom s ispravkom nekih gre┼íaka. Molio bi sve one koji misle prisustvovati skup┼ítini da prou─Źe ove materijale, kako bi rasprava na skup┼ítini bila koncentriranija i ┼íto efikasnija.

Neposredno nakon skupštine bit će proglašenje prvoplasiranih te dodjela medalja u HR i Adria Kupu za discipline formula i slalom za 2010. godinu, a prema rezultatima objavljenima na http://www.hukjd.hr/, uz izjenu dostavljenu u privitku.

Uz nadu u dobar odaziv na ovu skup┼ítinu na kojoj bi trebali usvojiti dva va┼żna akta,┬ásrda─Źan pozdrav!

Bojan Berlengi, tajnik klase jedrenja na dasci pri HJS-u.

P.S. Ova poruka je upućena što većem broju zainteresiranih, ali kako još uvijek nemam e-mail adrese svih na koje se ona odnosi, molim Vas da proširite ovu obavijest onima za koje mislite da je nisu primili. Hvala!

Izmjena odredbe o kvorumu:

Za dono┼íenje valjanih odluka na skup┼ítini kvorum iznosi 50% od broja verificiranih, s tim da se pola sata nakon ┼íto se utvrdi da kvorum nije zadovoljen mo┼że donositi valjane odluke ako je prisutno bar 30%.

 

 

HJS - kalendar Dr┼żavnih prvenstava

E-mail

HJS_logo

HJS je objavio zaklju─Źke sa 19. sjednice Izvr┼ínog odbora odr┼żane 3. i 4. prosinca u Zadru na kojem su potvr─Ĺeni termini za odr┼żavanje dr┼żavnih prvenstava u svim klasama.

Ono ┼íto je nama najva┼żnije su informacije o dr┼żavnim prvenstvima u disciplini Slalom koji ─çe se sljede─çe godine odr┼żati u Bolu od 8.-12.6. u organizaciji KJD Split, disciplini Formula windsurfing koje ─çe se ve─ç tradicionalno odr┼żati u Vignju od 18.-23.7. u organizaciji P┼áD Peli┼íka jedra te disciplini Freestyle, koje ─çe i ove godine organizirati JK Podstrana u Podstrani od 1.-3.7.

Cjelokupni kalendar DP donosimo u nastavku a obavijest o ostalim odlukama sa sjednice mo┼żete pogledati ovdje.

Dr┼żavna prvenstva:

Organizatori Prvenstava Hrvatske za 2011. godinu su:
PH KITEBOARD od 24. velja─Źe do 27.vlj NK KENWOOD u SPLITU
PH RU (IOM) JEDRILICE od 9.tra do 10. tra JK MORNAR u SPLITU
PH DASKE FREESTYLE od 1.srp do 3.srp JK PODSTRANA u PODSTRANI
PH DASKE SLALOM od 8.lip do 12.lip KJD SPLIT u BOLU
PH DASKE FORMULA od 18.srp 23.srp PŠD PELIŠKA JEDRA u VIGNJU

PH OPTIMIST DO 12g. od  8.ruj do 11.ruj JK TROGIR u TROGIRU
PH OPTIMIST od 22.08. do 28.08. JK MORNAR u SPLITU
PH ORCi od 30.ruj do 2.lis JK VEGA u PULI
PH PRELAZNE KLASE (LRD 4.7 29er, 420) od 13.lis do 16. Lis JK MAR. KAŠTELA u K. GOMILICI
PH KLUPSKIH EKIPA od 17.stu do 20.stu YC CROATIA u CRESU
PH ŠLJUKA od 8.srp do 10.srp JK PESJA u OMIŠLJU.


 

2010 IFCA SLALOM SVJETSKO PRVENSTVO - Brazil, Fleixerias 16.11.-21.11.

E-mail

Wind_Brasil_WSCOvogodi┼ínje IFCA Svjetsko prvenstvo u slalomu je odr┼żano na kraju sezone u Brazilu, Fleixeiras, Ceara od 16.11. do 21.11. a raspis za regatu mo┼żete prona─çi ovdje.

Za razliku od Svjetskog prvenstva u klasi RS:X na kojem je nastupilo ─Źak 124 jedrili─Źara iz 42 zemlje, na Svjetskom prvenstu u slalomu koje je odr┼żano u akvatoriju ispred prekrasnih pla┼ża mjesta┬áFleixeiras, pomalo razo─Źaravaju─çe je bilo prijavljeno samo 32 natjecatelja u mu┼íkoj konkurenciji (od ─Źega je regatu vozilo samo njih 23 !!!) i samo 5 natjecateljki u ┼żenskoj konkurenciji, ukupno iz 8 zemalja izme─Ĺu kojih je boje Hrvatske branio na┼í predstavnik Enrico Marotti (CRO 401).

Tijekom 5 natjecateljaskih dana u odvo┼żeno je ukupno 10 slaloma po promijenjivim uvjetima uz dominaciju francuskih natjecatelja a izme─Ĺu prijavljenih je bilo dosta profesionalnih voza─Źa iz PWA. Nakon zavr┼íenih 10 serija slaloma uz 3 odbacivanja, svjetski prvak u mu┼íkoj konkurenciji je postao Sylvain Moussilmani (FRA 7) dok je pravakinja u ┼żenskoj konkurenciji postala Alice Arutkin (FRA 111).

Na┼í predstavnik Rico je u kona─Źnom plasmanu zauzeo odli─Źno 11. mjesto a rezultati na podijumu su bili sljede─çi:

Muška konkurencija:

1. Sylvain Moussilmani (FRA 7)

2. Julien Quentel (FRA 421)

3. Steve Allen (AUS 0)


┼Żenska konkurencija:

1. Alice Arutkin (FRA 111)

2. Monica Veras (BRA 878)

3. Juliana Shelef (BRA 124)


Kompletne kona─Źne rezultate mo┼żete pogledati ovdje.

Galeriju slika mo┼żete pogledati ovdje.

Nakon zavr┼íenog Svjetskog prvenstva napravljena je i nova ljestvica slalom rankinga IFCA-e na kojoj vodi Antoine Questel (FRA 99) dok na┼í Enrico Marotti zahvaljuju─çi odli─Źnim rezultatima na Europskom i Svjetskom prvenstvu dr┼żi odli─Źno 13. mjesto.

 

 

HUKJD - POZIV NA SKUPŠTINU - Jadrija, 29.10.2010.

E-mail

HJS_logo

Zadovoljstvo nam je najaviti i obavjestiti sve ─Źlanove HUKJD da ─çe se za vrijeme odr┼żavanja regate na Jadriji, u petak 29.10.2010. g. u 18:30 sati odr┼żati druga po redu, redovna skup┼ítina Hrvatske udruge klase jedrenja na dasci na kojoj ─çe se donijeti va┼żne organizacijske odluke te usvojiti izmjene i dopune Statuta HUKJD i Pravilnika o natjecanju te izvr┼íiti odre─Ĺene promjene u sastavu Upravnog odbora.

 

Dnevni red skupštine će se biti sljedeći: 

1. Izvještaj o radu HUKJD za sezonu 2010.

2. Izmjena statuta HUKJD

3. Izmjena Pravilnika o natjecanju HUKJD

4. Razrje┼íenje i izbor ─Źlanova Upravnog odbora

5. Odluka o visini ─Źlanarine.

6. Poslovnik udru┼żenja klase i Sustav natjecanja HJS-a

7. Kalendar regata 2011.

8. Razno


Prijedlog izmjena Statuta koji kao bitnu promjenu za razliku od dosada┼ínjeg klupskog, predvi─Ĺa individualno ─Źlanstvo mo┼żete preuzeti ovdje.

Prijedlog izmjena Pravilnika o natjecanju koji uvodi novu disciplinu GPS speed surfing u sljede─çu natjecateljsku sezonu mo┼żete preuzeti ovdje.

Odluke skup┼ítine biti ─çe pravovaljane ako je na skup┼ítini nazo─Źan natpolovi─Źan broj ─Źlanova HUKJD a odluke se donose natpolovi─Źnom ve─çinom nazo─Źnih.

Pravo sudjelovanja imaju samo┬á─Źlanovi HUKJD koji su uredno platili ─Źlanarinu za 2010. g. te stoga pozivamo sve one koji to jo┼í nisu u─Źinili da to naprave uplatom iznosa od 1.200,00 kn na ┼ż.r. HUKJD kod Zagreba─Źke banke d.d. Zagreb, broj: 2360000-1102135103.

 

 

 

HJS - SKUPŠTINA KLASE JEDRENJA NA DASCI - Jadrija, 29.10.2010.

E-mail

HJS_logo

Obavje┼ítavaju se svi verificirani natjecatelji kao i ostali zainteresirani da ─çe se za vrijeme odr┼żavanja regate na Jadriji, na inicijativu HJS-a a pod predsjedavanjem tajnika klase Bojana Berlengija, u petak 29.10.2010. g. u 20:00 sati odr┼żati druga ovogodi┼ínja skup┼ítina klase jedrenja na dasci.

Dnevni red skupštine će se biti sljedeći: 

1. Izvještaj o radu klase za sezonu 2010.
2. Poslovnik klase jedrenja na dasci 
3. Pravilnik natjecanja za Kup Hrvatske 
4. Kalendar regata za 2011. 
5. Razno 

Materijale mo┼żete preuzeti sa donjih linkova: Izvje┼ítaj o radu klase,
Poslovnik udru┼żenja klase jedrenja na dasci, Sustav natjecanja u jedrenju na dasci za Kup Hrvatske.

Odluke skup┼ítine biti ─çe pravovaljane samo ako je na skup┼ítini nazo─Źan natpolovi─Źan broj verificiranih ─Źlanova klase a odluke se donose natpolovi─Źnom ve─çinom nazo─Źnih.

Pravo sudjelovanja imaju samo┬áverificirani ─Źlanovi klase prema sljede─çem popisu a┬áverificirani ─Źlanovi klase koji nisu u mogu─çnosti nazo─Źiti skup┼ítini mogu imenovati zamjenskog zastupnika koji mo┼że imati samo jedan glas.

 

 
 • «
 •  Po─Źetak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 3
Re:_POST_REPrivremeni rezultati kupa HR
─îipo 7.9.2011 23:50
...evo a┼żuriranog poretka nakon Voloskog. Hvala Marko! http://www.hukjd.hr/images/fbfiles/files/KupHR2011_poredak_3.zip
Privremeni rezultati kupa HR
─îipo 21.8.2011 22:20
Bok svima ! Zaslugom Marka Makeka (Hvala Marko!) u privitku dostavljam privremene rezultate Kupa HR pa prije nego iste objavimo kao slu┼żbene i potvrdi ih tajnik UKJD Bojan pozivam sve da daju s...
_POST_REPrivremeni rezultati kupa HR
─îipo 29.8.2011 22:43
Pozdrav svima evo i novog a┼żuriranog poretka kojeg je poslao MArko nakon Podstrane. http://www.hukjd.hr/images/fbfiles/files/KupHR2011_poredak_2.zip
_POST_RERe:Kalendar regata HR kup 2011
ssrecko 5.4.2011 18:34
Sla┼żem se s Borkom u svezi GT31 (ili BGT31) @Chipo, odli─Źno u svezi daske ZAKON SVE 5 :P
Re:Privremeni rezultati kupa HR
Marko CRO169 22.8.2011 19:04
Dakle kako i piše ispod tablice, a sukladno pravilima koje smo usvojili, u poretku su samo natjecatelji koji su na dan kada sam slagao poredak bili identificirani kao verificirani natjecatelji pri...
Re:Kalendar regata HR kup 2011
─îipo 3.11.2010 13:07
Sukladno tome je na skupštini HUKJD i izmijenjen prijedlog pravilnika tako da će se na tim regatama moći za slalom registrirati kao i ranije 2 daske i 4 jedra a za speed još jedna dodatna daska sa...
Više...

Chat

Smileys Chat povijest Chat

Zadnja poruka prije 19 mjeseca

Makek, Marko: objavljen je NOR za Neretva OPEn 2017
Makek, Marko: Objavljen je NOR za PH u slalomu u Vignju 2017.
Makek, Marko: Objavljen je NOR za ─îIRINGITO KUP 2017
Makek, Marko: objavljen NOR za Kup Podstrane 2017
Makek, Marko: objavljen NOR za King of the South 2016
Makek, Marko: Regata MURTER OPEN 2016 je otkazana.
Makek, Marko: objavljen je NOR za Murter
Makek, Marko: potvr─Ĺeno odr┼żavanje regate u Voloskom za 24. i 25.2016.
Makek, Marko: Regata VOLOSKO OPEN 2016 odgo─Ĺena za rezervni termin!
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Voloesko OPEN 2016
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Neretvu!
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Podstranu!
─îip─Źi─ç-Bragadin, Hrvoje: Zadnji dan regate zapuhala je bura i u te┼íkim uvjetima nepredvidljivog nervoznog vjetra od 15-30 ─Źv odvo┼żeno je ukupno 6 slaloma a klju─Źan je bio izbor opreme. Rezultati 1. Ante Berlengi, 2. Luka Mratovic , 3. Marko Sekuli─ç....potpuni rezultati slijede. Pohvale organizatoru na super organiziranoj regati, ve─Źerama i dru┼żenju. Sljede─ça regata u kalendaru je DP u Vignju od 24.-28.5. a nakon toga Svjetsko prvenstvo u Bolu od 6.-11.6.
─îip─Źi─ç-Bragadin, Hrvoje: Prvi dan regate zavr┼íio je bez slu┼żbenih rezultata uz jugozapadnjak 8-15 ─Źv koji je bio dovoljan samo za trening. U nedjelju je sastanak natjecatelja u 8:30 a prvi mogu─çi start u 9:00 sati a prognoza izgleda obe─çavaju─ça.
Makek, Marko: Regata u Srimi odgo─Ĺena za rezervni termin!

Samo registrirani korisnici mogu slati poruke.

Sljede─çe regate

Nema nadolaze─çih regata.

Kalendar natjecanja

Velja─Źa 2019 O┼żujak 2019
Po Ut Sr ─îe Pe Su Ne
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Login

Tko je online

Trenutno nema korisnika