Vijesti

PWA Reggio Calabria, Italija 19.04. - 24.04.

E-mail
There are no translations available.

PWANova sezona Svjetkog kupa je počela !

Nakon zimskih treninga najbolji surferi svijeta se vraćaju onome što najbolje rade - natjecanju. Nakon gotovo 6 mjeseci stanke ove je godine na novoj lokaciji u kalendaru PWA na programu utrka svjetskog kupa u disciplini slalom koja će se održati od 19.04. do 24.04. u mjestu Reggio di Calabria, gradu na samom jugu Italije.

Fond nagrada iznosi 55.000,- € koji  je ove godine među najvećima po pojedinoj disciplini osigurava puno uzbuđenja i dobro natjecanje za plasman.

PWA natjecanjeNakon što je prošlogodišnjom pobjedom u Svjetskom kupu Bjorn Dunkerbeck (Starboard/Severne/Mystic) potvrdio svoj povratak odličnoj pobjedničkoj formi, vjerujemo da će među ostakom društva iz vrha PWA biti puno onih gladnih pobjeda a među prvima možemo spomenuti ranijeg višestrukog pobjednika Svjetskog kupa Antoine Albeaua (RRD / NeilPryde) koji je ove godine promijenio sponzora dasaka iz JP u RRD i koji će vjerujemo i ove godine Bjoernu puhati za vratom na svakoj utrci.

Cjelokupni kalendar ovogodišnjeg svjetskog kupa možete pogledati ovdje.

Regatu u Reggio di Calabria možete pratiti na službenim PWA stranicama, kao i na stranicama organizatora.

 

 

HUKJD GPS SPEED KUP 2012

E-mail
There are no translations available.

HUKJD GPS SPEED KUP

Sve one kojima čvorovi život znače i kojima su izrazi GPS, speed, 2s, @500, avg 5/10 svakodnevnica, obradovati će vijest da je HUKJD je odlučila od ove godine organizirati HUKJD GPS SPEED KUP koji se sastoji od niza natjecanja koji će se održavati u sklopu regata koje se boduju za Kup Hrvatske.

S obzirom da je poklonika natjecanja u GPS Speedu sve više a organizacija pojedinih GPS speed challengea tijekom prošlogodišnje natjecateljske sezone se pokazala pravim pogotkom HUKJD je odlučila objediniti pojedina natjecanja u kup kako bi se na kraju natjecateljske sezone, pored pobjednika u slalomu, FW i FS, dobio i pobjednik u disciplini GPS Speed koje natjecanje je za sada neslužbenog karaktera i služi isključivo radi promocije sporta.

Princip natjecanja je već od ranije poznat tj. na pojedinom natjecanju se mjere ostvarene brzine u kategorijama 2s, avg. 5x10 s. i 500 m te se poredak natjecatelja na pojedinom natjecanju utvrđuje na temelju zbroja mjesta u poretku određenog natjecatelja u svakoj od tih kategorija. Pobjednik na natjecanju je onaj natjecatelj sa najmanjim zbrojem mjesta u pojedinim kategorijama. U slučaju poravnatih rezultata prednost ima onaj natjecatelj sa boljim rezultatom u kategoriji avg. 5x10 s;

Natjecanje u GPS speedu je otvorenog tipa što znači da na njemu imaju pravo sudjelovati svi natjecatelji, neovisno o državljanstvu i registraciji kod svojih matičnih saveza pod uvjetom da su za određeno natjecanje platili startninu i ispunili prijavu za natjecanje a natjecatelji mogu upotrebljavati opremu za jedrenje na dasci bez ograničenja.

Jedini uvijet je da se na natjecanju sva mjerenja brzina obavljaju GPS uređajima marke Locosys, modela GT-31 ili BGT-31 koje su natjecatelji dužni prijaviti prema serijskom broju ili imenu vlasnika prilikom prijave za natjecanje te da su rezultati ostvareni u širem okviru regatnog polja tj. na lokacijji gdje se održava i regata u skolopu koje se održava natjecanje u GPS speedu.

Pravilnik HUKJD GPS SPEED KUP-a možete preuzeti ovdje a popis regata koje su ušle u kalendar kupa za 2012. g. pogledajte ovdje.

 

 

PWA Mui Ne - Vietnam 25.02. - 05.03.

E-mail
There are no translations available.

PWAPozdrav svim surferima nakon zimske stanke - nova sezona svjetkog kupa je počela !

Nakon zimskih treninga najbolji surferi svijeta se vraćaju onome što najbolje rade - natjecanju. Nakon gotovo 4 mjeseca stanke ove je godine na programu prva utrka svjetskog kupa u disciplinama treestyle i slalom koja će se od 25.02. do 05.03. u Vietnamu, spotu Miu Ne. Fond nagrada od čak 85.000,- $ koji  je ove godine među najvećima osigurava puno uzbuđenja i dobro natjecanje za podij.

Prvo će početi natjecanje u freestylu koje je na programu od 25.02. do 01.03. dok je slalom na programu od 02.03. do 05.03.

PWA_MiuNa_2011I ove godine u disciplini slalom najžešća međusobna bitka za podijum se očekuje od prošlogodišnjih najboloje plasiranih natjecatelja: Antoine Albeaua (JP / NeilPryde), Bjorn Dunkerbecka (Starboard / Severne / Mystic) i Cyril Moussilmania (Starboard / North Sails) a nikako se ne treba zaboraviti na našeg starog prijatelja koji ove godine ponovo vozi NP jedra, Finiana Maynarda (RRD/NP) ali i Micaha Buzianisa (JP / NeilPryde) te povratnika u PWA natjecanje, danca Pietera Bijla (JP / NeilPryde). Nadamo se da se i naš sjeverni susjed Tine Slabe zajedno sa ostatkom RRD teama dobro pripremio za ovogodišnju sezonu te mu želimo puno uspjeha i još bolji plasman ove godine.

Cjelokupni kalendar ovogodišnjeg svjetskog kupa možete pogledati ovdje.

Regatu u Miu Ne možete pratiti na službenim PWA stranicama, kao i na stranicama organizatora.

Na PWA stranici dostupan je i Live ticker koji svakih 15 min. uživo donosi obavijesti sa regate iz Miu Ne.

U nastavku možete pogledati i video sa detaljima iz utrke u slalomu koja po slabijem vjetru vrlo podsjeća na naše regate:

 

 

SASTANAK KLASE i CLOSE OUT SEASON PARTY - Zagreb, Saloon, 18.12.2010. g. u 19:00

E-mail
There are no translations available.

Saloon

Za sve one koji iz ovih ili onih razloga nisu mogli nazočiti pokušaju održavanja sastanka klase jedrenja na dasci u organizaciji HJS-a i tajnika Bojana Berlengija za vrijeme regate na Jadriji, evo prilike da to poprave i svojom nazočnošću uveličaju zadnji sastanak klase ove godine koji će se održati u Zagrebu u subotu, 18.12.2010. godine.

Veličanstveni događaj i konačan obračun na kojem će se definitivno utvrditi pravila igre za sljedeću (i naredne) godine odigrati će se u legendarnoj diskoteci "Saloon" ali ne točno u podne već u 19:00 sati. Pravo sudjelovanja i odnošenja titule najglasnijeg surfera imaju svi verificirani natjecatelji a vrlo su dobrodošle i njihove bolje polovice te svi koji su bar jednom u životu stali na dasku koja život znači ili suto barem pokušali.

Formalni program sastanka klase biti će okrunjen proglašenjem pobjednika HUKJD u HR Kupu i Adria Kupu koje se očekuje oko 22:00 sati.

Nakon proglašenja pobjednika kupova, veseli program se nastavlja do kasno u noć uz lude ritmove , 90-tih, 100-tih....a svi su dobrodošli.

U nastavku prenosimo poziv tajnika klase na sastanak koji je objavljen i na stranici HJS-a kao i radne materijale za sastanak:

- Izvještaj o radu klase;

- Pravilnik UKJD - prijedlog izmjena;

- Sustav natjecanja UKJD - prijedlog izmjena.


Poštovani!

Još jednom i ovim putem obavještavam sve zainteresirane da će se skupština klase jedrenja na dasci održati u subotu 18.12.2010. u prostorijama diskoteke "Saloon"u Zagrebu s početkom u 19:00 sati. Na skupštini pravo glasa imaju svi verificirani natjecatelji klase jedrenja na dasci koji su podmirili sve obveze prema HJS-u za tekuću godinu. Oni koji neće moći osobno prisustvovati skupštini mogu delegirati zastupnika da glasa u njihovo ime putem vlastoručno potpisane punomoći koja mora sadržavati izjavu o ovlaštenju zastupnika za zastupanjem zastupanoga, te nadnevak i potpis zastupanoga. Nema ograničenja u broju punomoći kojima jedan zastupnik može raspolagati. S obzirom da je riječ o ponovljenoj skupštini nema kvoruma.

Dnevni red skupštine:

 1. Izvještaj o radu klase za sezonu 2010.
 2. Poslovnik klase jedrenja na dasci
 3. Pravilnik natjecanja za Kup Hrvatske
 4. Kalendar regata za sezonu 2011.
 5. Razno

U privitku se nalazi prijedlog izmjena Poslovnika klase, te prijedlog izmjena Pravilnika za natjecanje u Kupu Hrvatske. Također je priložena i korigirana tablica konačnih rezultata u Adria Kupu slalom s ispravkom nekih grešaka. Molio bi sve one koji misle prisustvovati skupštini da prouče ove materijale, kako bi rasprava na skupštini bila koncentriranija i što efikasnija.

Neposredno nakon skupštine bit će proglašenje prvoplasiranih te dodjela medalja u HR i Adria Kupu za discipline formula i slalom za 2010. godinu, a prema rezultatima objavljenima na http://www.hukjd.hr/, uz izjenu dostavljenu u privitku.

Uz nadu u dobar odaziv na ovu skupštinu na kojoj bi trebali usvojiti dva važna akta, srdačan pozdrav!

Bojan Berlengi, tajnik klase jedrenja na dasci pri HJS-u.

P.S. Ova poruka je upućena što većem broju zainteresiranih, ali kako još uvijek nemam e-mail adrese svih na koje se ona odnosi, molim Vas da proširite ovu obavijest onima za koje mislite da je nisu primili. Hvala!

Izmjena odredbe o kvorumu:

Za donošenje valjanih odluka na skupštini kvorum iznosi 50% od broja verificiranih, s tim da se pola sata nakon što se utvrdi da kvorum nije zadovoljen može donositi valjane odluke ako je prisutno bar 30%.

 

 

HJS - kalendar Državnih prvenstava

E-mail
There are no translations available.

HJS_logo

HJS je objavio zaključke sa 19. sjednice Izvršnog odbora održane 3. i 4. prosinca u Zadru na kojem su potvrđeni termini za održavanje državnih prvenstava u svim klasama.

Ono što je nama najvažnije su informacije o državnim prvenstvima u disciplini Slalom koji će se sljedeće godine održati u Bolu od 8.-12.6. u organizaciji KJD Split, disciplini Formula windsurfing koje će se već tradicionalno održati u Vignju od 18.-23.7. u organizaciji PŠD Peliška jedra te disciplini Freestyle, koje će i ove godine organizirati JK Podstrana u Podstrani od 1.-3.7.

Cjelokupni kalendar DP donosimo u nastavku a obavijest o ostalim odlukama sa sjednice možete pogledati ovdje.

Državna prvenstva:

Organizatori Prvenstava Hrvatske za 2011. godinu su:
PH KITEBOARD od 24. veljače do 27.vlj NK KENWOOD u SPLITU
PH RU (IOM) JEDRILICE od 9.tra do 10. tra JK MORNAR u SPLITU
PH DASKE FREESTYLE od 1.srp do 3.srp JK PODSTRANA u PODSTRANI
PH DASKE SLALOM od 8.lip do 12.lip KJD SPLIT u BOLU
PH DASKE FORMULA od 18.srp 23.srp PŠD PELIŠKA JEDRA u VIGNJU

PH OPTIMIST DO 12g. od  8.ruj do 11.ruj JK TROGIR u TROGIRU
PH OPTIMIST od 22.08. do 28.08. JK MORNAR u SPLITU
PH ORCi od 30.ruj do 2.lis JK VEGA u PULI
PH PRELAZNE KLASE (LRD 4.7 29er, 420) od 13.lis do 16. Lis JK MAR. KAŠTELA u K. GOMILICI
PH KLUPSKIH EKIPA od 17.stu do 20.stu YC CROATIA u CRESU
PH ŠLJUKA od 8.srp do 10.srp JK PESJA u OMIŠLJU.


 

2010 IFCA SLALOM SVJETSKO PRVENSTVO - Brazil, Fleixerias 16.11.-21.11.

E-mail
There are no translations available.

Wind_Brasil_WSCOvogodišnje IFCA Svjetsko prvenstvo u slalomu je održano na kraju sezone u Brazilu, Fleixeiras, Ceara od 16.11. do 21.11. a raspis za regatu možete pronaći ovdje.

Za razliku od Svjetskog prvenstva u klasi RS:X na kojem je nastupilo čak 124 jedriličara iz 42 zemlje, na Svjetskom prvenstu u slalomu koje je održano u akvatoriju ispred prekrasnih plaža mjesta Fleixeiras, pomalo razočaravajuće je bilo prijavljeno samo 32 natjecatelja u muškoj konkurenciji (od čega je regatu vozilo samo njih 23 !!!) i samo 5 natjecateljki u ženskoj konkurenciji, ukupno iz 8 zemalja između kojih je boje Hrvatske branio naš predstavnik Enrico Marotti (CRO 401).

Tijekom 5 natjecateljaskih dana u odvoženo je ukupno 10 slaloma po promijenjivim uvjetima uz dominaciju francuskih natjecatelja a između prijavljenih je bilo dosta profesionalnih vozača iz PWA. Nakon završenih 10 serija slaloma uz 3 odbacivanja, svjetski prvak u muškoj konkurenciji je postao Sylvain Moussilmani (FRA 7) dok je pravakinja u ženskoj konkurenciji postala Alice Arutkin (FRA 111).

Naš predstavnik Rico je u konačnom plasmanu zauzeo odlično 11. mjesto a rezultati na podijumu su bili sljedeći:

Muška konkurencija:

1. Sylvain Moussilmani (FRA 7)

2. Julien Quentel (FRA 421)

3. Steve Allen (AUS 0)


Ženska konkurencija:

1. Alice Arutkin (FRA 111)

2. Monica Veras (BRA 878)

3. Juliana Shelef (BRA 124)


Kompletne konačne rezultate možete pogledati ovdje.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

Nakon završenog Svjetskog prvenstva napravljena je i nova ljestvica slalom rankinga IFCA-e na kojoj vodi Antoine Questel (FRA 99) dok naš Enrico Marotti zahvaljujući odličnim rezultatima na Europskom i Svjetskom prvenstvu drži odlično 13. mjesto.

 

 

HUKJD - POZIV NA SKUPŠTINU - Jadrija, 29.10.2010.

E-mail
There are no translations available.

HJS_logo

Zadovoljstvo nam je najaviti i obavjestiti sve članove HUKJD da će se za vrijeme održavanja regate na Jadriji, u petak 29.10.2010. g. u 18:30 sati održati druga po redu, redovna skupština Hrvatske udruge klase jedrenja na dasci na kojoj će se donijeti važne organizacijske odluke te usvojiti izmjene i dopune Statuta HUKJD i Pravilnika o natjecanju te izvršiti određene promjene u sastavu Upravnog odbora.

 

Dnevni red skupštine će se biti sljedeći: 

1. Izvještaj o radu HUKJD za sezonu 2010.

2. Izmjena statuta HUKJD

3. Izmjena Pravilnika o natjecanju HUKJD

4. Razrješenje i izbor članova Upravnog odbora

5. Odluka o visini članarine.

6. Poslovnik udruženja klase i Sustav natjecanja HJS-a

7. Kalendar regata 2011.

8. Razno


Prijedlog izmjena Statuta koji kao bitnu promjenu za razliku od dosadašnjeg klupskog, predviđa individualno članstvo možete preuzeti ovdje.

Prijedlog izmjena Pravilnika o natjecanju koji uvodi novu disciplinu GPS speed surfing u sljedeću natjecateljsku sezonu možete preuzeti ovdje.

Odluke skupštine biti će pravovaljane ako je na skupštini nazočan natpolovičan broj članova HUKJD a odluke se donose natpolovičnom većinom nazočnih.

Pravo sudjelovanja imaju samo članovi HUKJD koji su uredno platili članarinu za 2010. g. te stoga pozivamo sve one koji to još nisu učinili da to naprave uplatom iznosa od 1.200,00 kn na ž.r. HUKJD kod Zagrebačke banke d.d. Zagreb, broj: 2360000-1102135103.

 

 

 

HJS - SKUPŠTINA KLASE JEDRENJA NA DASCI - Jadrija, 29.10.2010.

E-mail
There are no translations available.

HJS_logo

Obavještavaju se svi verificirani natjecatelji kao i ostali zainteresirani da će se za vrijeme održavanja regate na Jadriji, na inicijativu HJS-a a pod predsjedavanjem tajnika klase Bojana Berlengija, u petak 29.10.2010. g. u 20:00 sati održati druga ovogodišnja skupština klase jedrenja na dasci.

Dnevni red skupštine će se biti sljedeći: 

1. Izvještaj o radu klase za sezonu 2010.
2. Poslovnik klase jedrenja na dasci 
3. Pravilnik natjecanja za Kup Hrvatske 
4. Kalendar regata za 2011. 
5. Razno 

Materijale možete preuzeti sa donjih linkova: Izvještaj o radu klase,
Poslovnik udruženja klase jedrenja na dasci, Sustav natjecanja u jedrenju na dasci za Kup Hrvatske.

Odluke skupštine biti će pravovaljane samo ako je na skupštini nazočan natpolovičan broj verificiranih članova klase a odluke se donose natpolovičnom većinom nazočnih.

Pravo sudjelovanja imaju samo verificirani članovi klase prema sljedećem popisu a verificirani članovi klase koji nisu u mogućnosti nazočiti skupštini mogu imenovati zamjenskog zastupnika koji može imati samo jedan glas.

 

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 3
Re:_POST_REPrivremeni rezultati kupa HR
Čipo 7.9.2011 23:50
...evo ažuriranog poretka nakon Voloskog. Hvala Marko! http://www.hukjd.hr/images/fbfiles/files/KupHR2011_poredak_3.zip
Privremeni rezultati kupa HR
Čipo 21.8.2011 22:20
Bok svima ! Zaslugom Marka Makeka (Hvala Marko!) u privitku dostavljam privremene rezultate Kupa HR pa prije nego iste objavimo kao službene i potvrdi ih tajnik UKJD Bojan pozivam sve da daju s...
_POST_REPrivremeni rezultati kupa HR
Čipo 29.8.2011 22:43
Pozdrav svima evo i novog ažuriranog poretka kojeg je poslao MArko nakon Podstrane. http://www.hukjd.hr/images/fbfiles/files/KupHR2011_poredak_2.zip
_POST_RERe:Kalendar regata HR kup 2011
ssrecko 5.4.2011 18:34
Slažem se s Borkom u svezi GT31 (ili BGT31) @Chipo, odlično u svezi daske ZAKON SVE 5 :P
Re:Privremeni rezultati kupa HR
Marko CRO169 22.8.2011 19:04
Dakle kako i piše ispod tablice, a sukladno pravilima koje smo usvojili, u poretku su samo natjecatelji koji su na dan kada sam slagao poredak bili identificirani kao verificirani natjecatelji pri...
Re:Kalendar regata HR kup 2011
Čipo 3.11.2010 13:07
Sukladno tome je na skupštini HUKJD i izmijenjen prijedlog pravilnika tako da će se na tim regatama moći za slalom registrirati kao i ranije 2 daske i 4 jedra a za speed još jedna dodatna daska sa...
More...

Chat

Smileys History Chat

Last message ago 12 mouths

Makek, Marko: objavljen je NOR za Neretva OPEn 2017
Makek, Marko: Objavljen je NOR za PH u slalomu u Vignju 2017.
Makek, Marko: Objavljen je NOR za ČIRINGITO KUP 2017
Makek, Marko: objavljen NOR za Kup Podstrane 2017
Makek, Marko: objavljen NOR za King of the South 2016
Makek, Marko: Regata MURTER OPEN 2016 je otkazana.
Makek, Marko: objavljen je NOR za Murter
Makek, Marko: potvrđeno održavanje regate u Voloskom za 24. i 25.2016.
Makek, Marko: Regata VOLOSKO OPEN 2016 odgođena za rezervni termin!
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Voloesko OPEN 2016
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Neretvu!
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Podstranu!
Čipčić-Bragadin, Hrvoje: Zadnji dan regate zapuhala je bura i u teškim uvjetima nepredvidljivog nervoznog vjetra od 15-30 čv odvoženo je ukupno 6 slaloma a ključan je bio izbor opreme. Rezultati 1. Ante Berlengi, 2. Luka Mratovic , 3. Marko Sekulić....potpuni rezultati slijede. Pohvale organizatoru na super organiziranoj regati, večerama i druženju. Sljedeća regata u kalendaru je DP u Vignju od 24.-28.5. a nakon toga Svjetsko prvenstvo u Bolu od 6.-11.6.
Čipčić-Bragadin, Hrvoje: Prvi dan regate završio je bez službenih rezultata uz jugozapadnjak 8-15 čv koji je bio dovoljan samo za trening. U nedjelju je sastanak natjecatelja u 8:30 a prvi mogući start u 9:00 sati a prognoza izgleda obećavajuća.
Makek, Marko: Regata u Srimi odgođena za rezervni termin!

Only registered users can send messages, registrt or login

Next regatta

There are no upcoming events currently scheduled.

Regatta Calendar

July 2018 August 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Login

Who is online

None